Terug naaar Tijdmachine

2016

Houten Mol bij Mollebos geplaatst

In 2015 en 2016 is de villa Mol aan het Bisschop de Vetplein in Gilze helemaal gerestaureerd. Het pand dat in 1892 werd gebouwd, was de woning van de familie Mol. De Duitsers vorderden de woning in de Tweede Wereldoorlog en daarna is het pand niet meer als woning in gebruik geweest. Het diende als raadhuis, hulpsecretarie, openbare bibliotheek en muziekschool.
Eigenaar van de Villa Mol is nu een internationaal bedrijf, dat onder andere apparatuur en systemen voor de pluimveeverwerkende industrie maakt en een organische kunstmestvervanger produceert. Dit bedrijf heeft de villa gerestaureerd en er het hoofdkantoor gevestigd. Bij de restauratie is alles zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat teruggebracht. Hiervoor is een oude, maar gedetailleerde tekening gebruikt.
Ter ere van de opening heeft de eigenaar een houten mol laten maken, die achter de villa bij de ingang naar het park Mollebos staat.
David Harmsworth van de Firma Treeworks uit Utrecht heeft de mol van een eikenboom gemaakt. De Mol meet 1x1x1 meter.
Het mollepodium, ontworpen door Kees van Beijsterveldt, stond direct achter de villa. Dat podium is nu naar de andere kant van het park verplaatst.