Terug naaar Tijdmachine

1964

Tennissen in de gemeente Gilze en Rijen

In 1964 werd in Gilze de eerste tennisclub in onze gemeente opgericht, er zouden er nog drie volgen. Die eerste club was TC Gilze, begonnen op de sportvelden aan de Aalstraat, maar sinds 2015 beschikt de club over een nieuw tennispark bij sportpark Verhoven. Architect Kees van Beijsterveldt uit Gilze heeft het bijbehorende paviljoen ontworpen. Bij dit paviljoen staat een kunstwerk van Gerard Kamphuis.
In Rijen werd vroeger getennist op een baan bij Café Noij aan de Dongenseweg. In 1967 werd TC Rijen opgericht, Deze vereniging begon als een clubje van sportieve ambtenaren, die op een particuliere baan in de Stationsstraat tennisten; later kon de club banen huren op sportpark Vijf Eiken, waar ze nu nog steeds tennissen. In 1968 kwam er in Rijen een tennisclub bij, die Cash heet. Ook van deze club liggen de tennisbanen bij Sportpark Vijf Eiken.
Als vierde club in de gemeente werd in 1983 in Molenschot TV Molenschot opgericht, met voorlopig een stacaravan als tennispaviljoen. Later kreeg de tennisclub de beschikking over een oude kleedunit van RAC, de voetbalvereniging uit Rijen. Twintig jaar later, in 2003, opende de tennisvereniging een prachtig écht tennispaviljoen. Er wordt gespeeld op sportpark 't Hoogeind.