Terug naaar Tijdmachine

2003

RAC en EVV worden VV Rijen (Voetbalvereniging Rijen)

Er waren in Rijen al lang voetbalelftallen van de leerlooierijen, maar er was geen officiële voetbalclub. Die kwam er in 1928. Kapelaan van Mierlo had de initiatiefnemers gestimuleerd. De club kreeg de naam RAC, Rijensche Amateurs Club. Het eerste speelveld was bij de Telefoonmaatschappij Ericsson. Daarna verhuisde de club naar een terrein in de Laagstraat. In 1968 vond RAC huisvesting op Sportpark De Vijf Eiken.
In 1958 ontstond er in de nieuwe wijk in Rijen-West een tweede voetbalclub; ze noemden zich de Elf Vlugge Ventjes (EVV). En wat toen begon als straatvoetbal groeide uit tot een echte voetbalclub. Er kwam een bestuur, een inschrijving bij de KNVB en gemeentesubsidie. Dat leidde ertoe dat ze de naam van de club moesten aanpassen. Maar omdat EVV al ingeburgerd was geraakt, hielden ze deze afkorting en zochten ze daar een nieuwe invulling voor: Eendracht Verwerft Victorie. Daar werd het jaartal van ontstaan aan toegevoegd en zo had Rijen voortaan naast RAC ook nog voetbalclub EVV `58.
In 2003 fuseerden de clubs na veel vergaderingen en veel weerstand tot VV Rijen. De club heeft nogal wat jongens- en herenteams. Maar kent ook meisjesteams en één damesteam en een team voor gehandicapten, het zogenaamde G-team.
De club heeft een eigen clubblad: het 1-2tje.
VV Rijen houdt zelf 1928 als oprichtingsjaar aan. In 2018 is daarom het 90-jarig jubileum gevierd.