Terug naaar Tijdmachine

1931

Voetbalclub Hulten

In Gilze en Rijen waren in de loop der tijd verschillende kleine en grote voetbalclubs. Zo had Hulten vanaf 1931 H.V.C., de ´Hultense Voetbal Club´. Meester J.J. van den Berg (hoofd van de school in Hulten) was voorzitter en secretaris, Koos van Eijck penningmeester en Piet Romme bestuurslid.
De club speelde op een stuk heideveld dat eerst nog 'afgeplagd' moest worden (zoden afsteken) voor erop gevoetbald kon worden. Het lag bij de gashouder aan de Rijenschestraatweg, het gedeelte van de Grindweg dat liep van het station Gilze-Rijen naar Gilze.
De spelers van H.V.C. konden zich in café ’t Haasje voor en na de wedstrijd omkleden. Het terrein achter de gashouder was niet zo geschikt om op te blijven voetballen, dus zocht de club een andere locatie. Die werd uiteindelijk gevonden aan de andere kant van de Rijksweg. Het nieuwe terrein was eigendom van Ericsson en lag aan de Haansbergseweg bij de boerderij van Van den Corput. De officiële ingebruikname van dit nieuwe voetbalveld was op 28 maart 1932 en bestond uit een vriendschappelijke wedstrijd tegen de voetbalclub Gilse Boys. Het toeval wil dat in het afgebeelde Hultense elftal vier broers uit hetzelfde gezin voetbalden, te weten Janus, Harrie, Frans, en Charles Brouwers.
In 1936 werd H.V.C. opgeheven. Er waren te weinig leden overgebleven.