Terug naaar Tijdmachine

1908

Firma Kin, Rijen

In 1908 vestigde opa Jan Kin een grofsmederij en hoefsmidse aan de toenmalige Kerkstraat (nu Hoofdstraat) in Rijen. Er hoorde ook een winkel bij, beheerd door zijn echtgenote Trees Kin-Baeten.
Jan Kin voerde voornamelijk smidswerk uit, hij besloeg de paarden van de boeren uit Rijen en omgeving en hij repareerde landbouwwerktuigen.
Hij overleed plotseling in 1926. Zijn vrouw zette samen met meesterknecht Piet Oomens het bedrijf voort. Piet had ervaring met het repareren van looierijmachines. Zodoende werd het smidswerk uitgebreid met onderhoudswerkzaamheden op de diverse looierijen.
Toen de zoons Jan en Bernard de leeftijd hadden om het bedrijf over te nemen, na al een tijd in dienst van hun moeder te hebben gewerkt, richtten zij de Firma Gebr. Kin op.
Het bedrijf groeide gestaag en breidde uit met constructiewerk voor de bouw, centrale verwarming en staalconstructies. In 1961 verplaatste Kin het bedrijf naar de Rector Buijselstraat, waar het na verdere groei gesplitst werd in afzonderlijke bedrijven. Twee bedrijven bleven in Rijen, Kin Installatietechniek en Kin Machinebouw.  Kin Ramen zit tegenwoordig in Dongen. Kin is geen eigenaar meer van het bedrijf.