Terug naaar Tijdmachine

1965

L. (Lidy) de Leeuw-Rijnen

Lidy de Leeuw-Rijnen (*1941) uit Vosselaar (gemeente Turnhout) ontving op 19 oktober 2015 de gemeentelijke erespeld in goud van de gemeente Gilze en Rijen omdat ze vijftig jaar bij uitgeverij Audax in Gilze werkte.
De Leeuw-Rijnen kreeg de speld inclusief oorkonde uitgereikt in het theater in Tilburg, waar dit vijftigjarig jubileum gevierd werd. Ze werkte in totaal 25 jaar als assistente van de oprichter van Audax, haar man Jacques de Leeuw. Daarna is ze nog werkzaam geweest als vicevoorzitter van de Algemene Vergadering van aandeelhouders en als voorzitter van het tijdelijk bestuur.
Sinds 1992 is De Leeuw-Rijnen bestuurslid en ze werd later voorzitter van de Stichting Jacques de Leeuw.
Haar maatschappelijke en sociale betrokkenheid is via deze stichting groot. De stichting werkt in een strikt omgeven vierkant in Midden-Brabant en geeft financiële ondersteuning aan allerlei projecten en evenementen en dergelijke. Onder andere in Gilze en Rijen en Tilburg. Hierbij houdt De Leeuw er nauwlettend toezicht op dat de minstbedeelden/mindervaliden profijt hebben van de doelen van Stichting Jacques de Leeuw. Ook in Paramaribo/Suriname ontplooit de stichting allerlei activiteiten in de vorm van financiële ondersteuning.