Terug naaar Tijdmachine

2006

Start van musicals in Gilze en Rijen

In 2006 startte Joost de Jong, een in Rijen geboren professioneel musicalartiest, de musicalgroep NoNonsense op. Deze Rijense musicalgroep was direct zeer succesvol. Het doel werd om onder professionele begeleiding met amateurs vanaf 8 jaar hoogwaardige producties te maken.
Er bleek een grote behoefte te zijn aan amateurmusicals. Dus deze groep kreeg al gauw (vanaf 2010) navolging met Stichting Theaterrijk, een Stichting voor musicaltheater voor Midden-Brabant. Componist en tekstschrijver Anton Wolvekamp nam hiervoor het initiatief. Hij is de regisseur van de theatergroepen van de Theaterweek in de zomervakantie.
Maar er wordt meer gedanst en gezongen in Rijen:
Jelske Smolders begon in 2006 een dansschool, ‘Jelske, the art of moving’, in Eindhoven. Sinds een aantal jaren geeft ze wekelijks in De Boodschap in Rijen lessen in streetdance en hiphop.
En vanaf 2013 begon Babs Levens, die eerst lid was van NoNonsense haar eigen Theaterschool Babzz, bedoeld voor kinderen en jongeren tot 20 jaar. De Theaterschool is onderdeel van Vocalkidzz die ook schooltheater en kinderfeesten organiseert.
In 2008 werd in Gilze dansgroep de Bella Donna's, oftewel, de Mooie Meiden, opgericht. De ruim twintig dansers, in leeftijd variërend van 14 tot 40 jaar, trainen elke week onder leiding van Astrid van Loon, die ook een andere dansgroep, De Free Style Dancing traint. Bij deze laatste groep kunnen naast volwassenen ook peuters, kleuters en jongeren lid zijn. De beste dansers vormen een selectie die samen met de Bella Donna's traint. Free Style Dancing èn KIOS verzorgen musicallessen in Gilze.