Terug naaar Tijdmachine

2005

Medisch Centrum Anne Frankplein Rijen geopend

Vier huisartspraktijken en een apotheek in één gebouw. In januari 2005 was het nieuwe medisch centrum aan het Anne Frankplein in Rijen klaar voor de opening. Op 17 januari hielden de betrokken artsen, Adriaan Brouwers, Lenneke Fleerakkers, Jaap de Koning en Rob van Thiel, er de eerste spreekuren. Apotheek Rijen verhuisde iets later. Er werd toen gesproken over HOED, Huisartsen onder één dak.
Twee jaar eerder kwamen de plannen voor deze gezamenlijke huisartsenpraktijk voor het eerst in de (voltallige) huisartsengroep. De overige drie Rijense artsen hadden zelf ieder een prima pand en waren daar dik tevreden mee.
De artsen en hun medewerkers kregen in totaal 534 vierkante meter vloeroppervlak tot hun beschikking. Behalve balie, archief- en administratieruimte, een kleine keuken en vergaderruimte, waren er een laboratorium, twee behandelkamers, twee ruimtes voor huisartsen in opleiding en één voor de praktijkverpleegkundige. Een flinke wachtkamer leidde naar vijf spreekkamers met ieder een eigen onderzoekgedeelte. Maar niet alleen de huisvesting speelde een rol bij de overwegingen om samen te gaan. Ook uit medisch kwalitatief oogpunt namen de artsen deze stap. Het bleven vier aparte praktijken, maar met een gezamenlijke praktijkondersteuner en werkplekken voor huisartsen in opleiding, gezamenlijke apparatuur, gezamenlijke protocollen, makkelijker waarnemen voor elkaar en de mogelijkheid om medisch inhoudelijke zaken met elkaar te bespreken.