Terug naaar Tijdmachine

1986

Vakantiehuis ’t Opkikkertje ingericht

Op camping Familyland in Hoogerheide staat sinds 1986 een vakantiehuis ’t Opkikkertje, dat gebouwd is door de W-groep Rijen/Molenschot en bedoeld is voor gehandicapten. M.C.M. (Rinus) van Bijsterveldt (het latere raadslid) was de initiatiefnemer. Na de verbouwing van het gemeentehuis in Rijen stonden er bouwketen op het Raadhuisplein. Die werden met subsidie aangekocht. In de schuur van de voormalige boerderij aan de Laagstraat 16 in Rijen was het enkele jaren vallen en opstaan om de keten te verbouwen tot het huisje wat de W-groep voor ogen had. Aan ‘t project werkten werklozen en later WAO’ers mee. Het vakantiehuisje werd verhuurd aan mensen met een handicap, voor wie het moeilijk was op vakantie te gaan.
In 1993 werd het vakantiehuis heropend nadat er voor 40.000 gulden aan vertimmerd was. Op die manier voldeed het nog meer aan de wensen van de gebruikers. Het was geschikt voor zes personen waarvan twee gehandicapten. Vrijwel alle benodigdheden voor de verbouwing kwamen van sympathisanten uit Rijen en omgeving.
Het betreffende huis valt inmiddels onder de Stichting Vakantiehuis ’t Opkikkertje dat op Vakantiepark Familyland meerdere vakantiehuisjes voor gehandicapten beheert. Vanuit Gilze en Rijen is er geen bemoeienis meer mee.