Terug naaar Tijdmachine

1884

Kerkkoor in Rijen opgericht

Het is niet bekend wanneer het kerkkoor Ceciliakoor uit Rijen is opgericht. Een kerk was er natuurlijk al vanaf 1464, maar er is voor het eerst sprake van een kooroptreden in 1884. Het koor zong toen voor W. Willemen, die vijftig jaar raadslid en wethouder was.
Toen in 1906 de Maria Magdalenakerk werd gebouwd, veranderde de naam in Maria Magdalenakoor. Het was toen nog een mannenkoor. In 1964 kwam er een apart rouw- en trouwkoor, omdat veel koorleden door werk alleen in het weekend beschikbaar waren.
Sinds 1962 had ook de Maria Boodschapkerk een koor. Na sluiting van deze kerk fuseerden de twee kerkkoren. Dat ging niet zonder slag of stoot, want niet iedereen was daar een voorstander van. Maar in 1985 vormden ze het nieuwe Parochiekoor Rijen. Het rouw- en trouwkoor werd hierin opgenomen. Het koor is een gemengd koor dat de diensten in de Maria Magdalenakerk verzorgt. Er is ook een Jeugdkoor MM-kidzz en een ‘jongeren'koor Contrast.
Het kerkkoor neemt deel aan de jaarlijkse Koorkring, samen met de parochiekoren van Gilze, Alphen, Baarle-Nassau, Chaam, Molenschot, Riel en Ulicoten. Deze koorkring bestaat al sinds 1920.